Skip to content

בורג' ח'ליפה המגדל הגבוה ביותר בעולם – גובהו 828 מטר

  • by
בורג' ח'ליפה המגדל הגבוה ביותר בעולם

בורג' ח'ליפה כיום הוא המגדל הגבוה ביותר בעולם ואחד מהיתרונות הגדולים של ההסכמים שנחתמו זה מכבר בין מדינת ישראל ובין איחוד האמירויות הערביות, הוא פתיחת אפשרויות חדשות ואקזוטיות עבור התיירת והתייר הישראליים.

בעוד שתיירות העולם מנצלת כבר עשרות שנים את הייחוד של הממלכה הערבית, הקהל הישראלי (ברובו) היה מנוע מלהגיע אליה. כעת, ניתן להגיע לנתב"ג, ובתוך שלוש שעות להגיע אל המדינה הכי מיוחדת במפרץ הפרסי – לפחות מבין אלה שכבר פתחו לנו את שעריהן.

הבירה הרשמית של איחוד האמירויות הערביות היא העיר אבו דאבי, שהיא גם בירת הנסיכות אבו דאבי במרכז הממלכה. אמנם היא הכי גדולה מבחינת שטח, אולם העיר הגדולה יותר מבחינת אוכלוסייה, שמהווה הלכה למעשה את הבירה הלא רשמית של האיחוד היא ללא ספק הנסיכות היוקרתית דובאי, ועיר הבירה שלה בעלת אותו השם.

האייקון של העיר דובאי הוא בלי שום תחרות הבורג' ח'ליפה, הנושא כיום בתואר גורד השחקים הגבוה ביותר בעולם, ויהיה מאוד קשה לעקוף אותו… (אומרים שבעתיד בטוקיו את המגדל הבא הכי גבוהה בעולם עד אז….לינק למקור) אז מהו הבורג' ח'ליפה? מה הופך אותו לכל כך מיוחד (חוץ מהגובה כמובן)? ומה אפשר לעשות בסביבתו כשנגיע סוף סוף לביקור הראשון שלנו בדובאי? על כך ועוד תוכלו לקרוא בכתבה הבאה.

מיהו גורד השחקים הבורג' ח'ליפה?

הבורג' ח'ליפה, הנקרא על שמו של הנשיא המכהן של איחוד האמירויות הערביות ש'ייח' ח'ליפה בן זאיד אל נהיאן, נבנה במשך כשש שנים במרכז העיר דובאי, החל מינואר 2004 ועד שנחנך בשנת 2010. עם חנוכתו, הוא הפך באופן רשמי למגדל הגבוה ביותר בעולם, עם גובה של 828 מטר ומספר קומות של לא פחות מ- 163.

לשם השוואה, מגדל עזריאלי שרונה, גורד השחקים הגבוה ביותר בישראל נכון להיום, מתנשא לגובה של 238.5 מטרים, ויש בו 61 קומות "בלבד" – הוא יכול להיכנס כמעט שלוש פעמים וחצי בתוך הבורג' ח'ליפה!

דרך אגב, גורד השחקים השני בגובהו בעולם, מגדל שנגחאי שבסין הוא בעל גובה של 632 מטר עם מספר קומות של 128. ההפרש הגדול מבהיר עד כמה יהיה קשה לשבור את השיא המרשים של הבורג' ח'ליפה.

יוקרה ופאר מעבר לכל פינה

לא בכדי המגדל הגבוה ביותר בעולם מצא את מקומו דווקא בנסיכות הגדולה דובאי. איחוד האמירויות הוא איחוד של שבע אמירויות, כאשר ישנו שוני בין הנסיכויות השונות, לכל אחת מהן יש את הנסיך (האמיר) שלה, אך בגדול ניתן לומר שהמדינה בכללותה היא מאוד עשירה.

המיקום הגיאוגרפי שלה על המפרץ הפרסי, שהוא פתחו של נתיב תעבורה של נפט מהגדולים בעולם, בצירוף העובדה שבשטחה מרבצי נפט לא קטנים, הפכו אותה לאחת מהמדינות העשירות ביותר בעולם. עובדה זו באה לידי ביטוי בפאר, ביוקרה ובראוותנות של התושבים, בפרט הנסיכים.

בעיר דובאי ישנם למעלה מ- 2.5 מיליון תושבים ותושבות, כאשר רובם המכריע הם עובדים זרים, לאו דווקא מוסלמים. זאת למרות שהמדינה עצמה היא מוסלמית, ובמידה מסויימת (גם בכל נבדלות הנסיכויות אלה מאלה) מקפידה על חוקי האסלאם.

העושר המופרז של התושבים בא לידי ביטוי בשני מאפיינים שקשה יהיה להתעלם מהם לאורך כל הביקור, במיוחד בדובאי או באבו דאבי: פאר וגודל. תאורת חוצות מרהיבה, הארכיטקטורה הגרנדיוזית המשלבת בין המערב לערב, הפארקים המטופחים ומעוצבים, המוזיאונים הנוצצים ועוד.

ועל כל אלה, נוסף אלמנט הגודל. לא רק הבורג' ח'ליפה נמצא ברשימה של שיאים שנשברים, ויש גם קניוני ענק, ומלונות בלתי אפשריים, ופארקים שהסוף שלהם בלתי נראה באופק. אבל, הפנינה הנראית למרחוק גם קילומטרים רבים הרחק ממרכז העיר, היא ללא ספק המגדל המזדקר וממש נוגע בשמיים, הבורג' ח'ליפה.

אז מה עדיף, לראות את הבורג' ח'ליפה, או לראות את דובאי מהבורג' ח'ליפה?

התשובה לשאלה הזו היא שאלה בפני עצמה: למה לבחור אם אפשר גם וגם? בדובאי ישנן מספר תצפיות שומטות לסתות על המגדל ממספר זוויות שונות, ובנוסף ישנן תצפיות בתוך המגדל שבתכנון זמן נכון אפשר – וצריך! – לבצע את שתי הפעילויות.

עקב הפופולריות של היעד, ובהתאם לעונה בה אתם מבקרים, צריך להזמין את הפעילויות כמה שיותר מוקדם מראש. בעונת החורף, מדצמבר ועד פברואר, זו העונה הנוחה ביותר לבקר, עם טמפרטורות הנעות סביב ה- 20 מעלות צלזיוס, וכמעט ללא ימי גשם. עונה זו היא גם הצפופה ביותר מבחינת תיירות, ויש לקחת זאת בחשבון.

לעומת זאת, עונת הקיץ המתפרשת בין החודשים מאי ואוגוסט מאתגרת מאוד מבחינת ביקור, עם מעלות שלא אחת חוצות את רף ה- 40 מעלות צלזיוס. יחד עם זאת, דובאי עצמה מאופיינת בהרבה פתרונות תיירות גם בקיץ, כך שניתן יהיה לדלג ממזגן למזגן במשך כל ימי הביקור, בדומה לתיירות בעיר הדרומית אילת בקיץ.

בעונת הקיץ יהיה לכם חם יותר, אך פחות תיירות ותיירים להתחרות בהם על האטרקציות השונות. מה שאומר, שטיול לדובאי בחורף דורש תכנון והזמנת כרטיסים מראש, וכל המקדים – הרי זה משובח.

התצפיות הגבוהות ביותר בדובאי

כאמור, גם דובאי עצמה, ולא רק המגדל, מהווים אטרקציה מרתקת. המודרניות והקריצה למערב מצד אחד, עם הסגנון הערבי המיוחד, יוצרים חווית תצפית יוצאת דופן כאשר מביטים על העיר ממעוף הציפור.

מסעדת "At The Top" (שם מקורי, לא?) מתפרשת על פני שלוש קומות, הקומה ה- 124, ה- 125 ולבסוף – הקומה ה- 148, מהקומות הכי גבוהות של המגדל. גובהה של הקומה הזו הוא 555 מעל פני האדמה.

החוויה מתחילה כבר במעלית, שכצפוי היא מהירה במיוחד. כדי להגיע בזמן סביר לגובה של יותר מחצי קילומטר, צריך לתת קצת גז. הזמן במעלית מנוצל היטב לטובת שמיעת הסברים על הנסיכות ועל המגדל עצמו. כשהדלתות נפתחות, תיחשפו לנוף פנורמי תלת מימדי – זכוכית מהרצפה ועד התקרה יחשפו בפניכם נוף לכל ארבע רוחות השמיים וכן למטה ולמעלה.

הביקור בקומות 124 ו- 125 עולה 129 דירהם (כ- 118 ש"ח), וביקור בקומות 124, 125 ו- 148 יעלה משמעותית יותר: 359 דירהם (כ- 328 ש"ח) בשעות 19:00-22:00, ו- 459 דירהם (כ- 418 ש"ח) בשעות העומס, 12:00-18:00. ההבדל נובע, כמובן, מהביקוש הגבוה להגיע דווקא לקומה הגבוהה ביותר.

הביקור בקומה ה- 148 כולל גם עצירה בקומות ה- 124 ו- 125, אך מציע את המרפסת בגובה 555 מטר, וכן ליווי פרטי, החל מהכניסה למגדל והעלייה במעלית, כולל הסברים והדרכה, ועד המשך הבילוי העצמי שלכם במסעדה.

חלק מהנוף של התצפית

מהיכן ניתן לראות את המגדל בזווית טובה?

למעשה, המקום היחיד בעיר דובאי ממנו לא ניתן לראות את הבורג' ח'ליפה, הוא כמובן הבורג' ח'ליפה עצמו. את המגדל ניתן לראות תמיד מכל מקום בדובאי. יחד עם זאת, ישנן מספר נקודות תצפית שלא כדאי לוותר עליהן בזמן הביקור שלכם בעיר.

התצפית על הבורג' ח'ליפה מקניון דובאי (Dubai Mall) היא מרהיבה במיוחד. המזרקה של הקניון, או כל אחת מהמרפסות של הקניון הפונות למגדל, מאפשרות תצפית קרובה מספיק בשביל להתרשם מקווי המתאר של המגדל אך רחוקה מספיק כדי להצליח לתפוס את רוב המגדל בעין.

אם כבר הגעתם עד לקניון, מומלץ לוותר לא רק על המבט כלפי מעלה, וגם לרדת למטה: בקומת הקרקע ישנו אקווריום עם 10 מיליון ליטר מים, המאכלס כ- 30 אלף בעלי חיים ימיים שהגיעו לדובאי מכל רחבי העולם ומכל סוגי מקורות המים: אגמים, נהרות ימים ואוקיינוסים.

נקודת תצפית נוספת היא שוק אל בהאר (Souk Al Bahar), הנמצא מעבר לגשר דובאי הגדול. חוץ מהקניות המיוחדות שתוכלו לעשות בשוק עצמו, של חפצי אמנות, תכשיטים, שטיחים ועתיקות, תוכלו לשבת בנחת לקפה או תה של אחר הצהריים (מנהג מקובל מאוד באיחוד) ולהתרשם מהנוף של המגדל, בשעות היום או בשעות הלילה לבחירתכם.

שייט ותצפית בפעילות אחת

אחרונה ברשימה הקצרה הזו, אך לא האחרונה בעיר עצמה, נמצאת כיכר הבורג' (The Burj Plaza), שנמצאת לא הרחק מקניון דובאי. באזור ישנם מתקני שעשועים רבים לילדים, כך שאם אתם מטיילים ומטיילות עם המשפחה – זוהי נקודת התצפית האופטימלית עבורכם.

במקום ניתן לעלות על אחת מהסירות המשייטות ברוגע באגם, וכך לזכות לזווית מיוחדת מאוד של המגדל הגבוה בעולם, כשהוא משתקף במים השקטים של המזרקה. ההשתקפות של המגדל מכפילה את גודלו, כך שתיאורטית המבנה נראה כאילו הוא מתפרש על כמעט שני קילומטר! אך בכלל הקירבה היחסית של המזרקה למגדל, תוכלו לראות זאת רק באופן חלקי.

כך או כך, החוויה של התצפית וההשתקפות מחזקת אף יותר את העוצמה הבלעדית שיש לבורג' ח'ליפה, ללא שום תחרות עם אף מבנה אחר בכל רחבי העולם.

סרטון מומלץ לצפויה שמראה את כל ההיסטוריה של גורדי שחקים ומה צפוי לנו בעתיד

טיול מהנה!

5/5 - (3 votes)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן