הכירו את האמירות אל שארג'ה

הסכמי "אברהם", הסכמי השלום בין ישראל ובין איחוד האמירויות הערביות, הקפיצו אצל רוב הישראליות והישראלים את השמות "דובאי" ו"אבו דאבי" – ולא בכדי. דובאי היא הנסיכות הגדולה ביותר במדינה הערבית, ואבו דאבי היא הגדולה ביותר בשטח וגם עיר הבירה עם שדה התעופה הבינלאומי הגדול ביותר בשטחה.

אולם, איחוד האמירויות הערביות היא פדרציה של שבע נסיכויות: מלבד דובאי ואבו דאבי, נמצאות בשטחה גם הנסיכויות עג'מאן, ראס אל – ח'ימה, פוג'יירה, אום אל – קיוין, והנסיכות אל שארג'ה, השלישית בגודלה.

לא שמעתם את השם? בעולם הערבי הנסיכות די מפורסמת, כאשר היא זכתה על ידי אונסק"ו בשנת 1998 בתואר בירת התרבות הערבית, ובשנת 2014 בתואר בירת התרבות האסלאמית.

מה הופך את הנסיכות לראויה לתארים המכובדים האלה מבין אלפי ערים בעולם הערבי? מה אפשר לראות שם? ומתי ואיך נוח להגיע? בשביל לענות על כל השאלות האלה, הכנו עבורכם ועבורכן את הסקירה הבאה. כך, כשהמטוסים ימריאו לאיחוד, כבר תהיו מוכנים לצאת להרפתקאות גם מחוץ לשתי הערים המפורסמות של המדינה.

לחוות את האמירויות באווירה אחרת

בעוד שדובאי ואבו דאבי משדרות יוקרה ופאר לא מעולם הזה (ממש כך, לא מהעולם הזה: יותר קל להרגיש שם בסרט מדע בדיוני מאשר על כדור הארץ), הנסיכות אל שארג'ה שומרת על איזון בין קידמה ובין מסורת ותרבות ערבית.

בדובאי נמצא המגדל הגבוה ביותר בעולם, הבורג' ח'ליפה, עם גובה בלתי נתפס של 828 מטרים (אם תשימו את מגדלי עזריאלי אחד על השני תגיעו בערך לחצי מזה). בנוסף, נמצא בו אחד מהקניונים הכי גדולים בעולם, עם שטח אינסופי (שעוד עובר הרחבה) ומספר חנויות דמיוני.

אבו דאבי היא עיר בינלאומית ענקית, שגם מתפארת בגורדי שחקים ובבנייה מודרנית ומערבית. בנוסף, גם באבו דאבי נשברים שיאי אדריכלות, כאשר בשטחה נמצא המסגד הגדול ביותר באיחוד – מסגד שייח' זאייד, שהוא אחד מעשרת המסגדים הגדולים בעולם.

לעומת שתי הערים הנוצצות, סמוך לנסיכות דובאי שוכנת אל שארג'ה, המשדרת יותר מהתרבות וההיסטוריה הערביות, אלה שהיו שם לפני שהמערב השפיע כל כך הרבה על המדינה.

העיצוב והבנייה, בעיקר במרכז ההיסטורי של העיר אל שארג'ה (בירת הנסיכות) הרבה יותר מעודן, ונמצאים בשטחה מוזיאונים וגלריות שלא יכולות להתחרות בגודל עם הלובר האמירותי שבדובאי – אך הם מהטובים במדינה.

כחלק מכך, ישנו אתר ארכיאולוגי מרשים, המשחזר את ההיסטוריה המדהימה והעשירה של האזור, חופי חצי האי ערב במפרץ הפרסי (או "המפרץ הערבי" – תלוי את מי אתם שואלים), וההרים והמדבריות הנמצאים ככל שנכנסים לעומק השטח.

באיזו עונה הכי מומלץ לבקר באל שארג'ה?

עונת התיירות בנסיכות הערבית החמה היא באופן טבעי עונת החורף: בין החודשים דצמבר עד פברואר מזג האוויר הוא הנוח ביותר לביקור, כאשר אין כמעט גשם במדינה המדברית (פחות מ- 20 ימי גשם בשנה בממוצע) ומזג האוויר לא קר מדי: הטמפרטורה הממוצעת עומדת על כ- 20 מעלות צלזיוס. מן הסתם, המחירים של המלונות בעונה זו הם גם הגבוהים ביותר.

בעונת הקיץ, החל ממאי ועד אוגוסט, הביקור לא מומלץ במיוחד: עם טמפרטורות שמגיעות בקלות ל- 40 ואפילו 43 מעלות צלזיוס, בשילוב עם הלחות מהמפרץ הופכות את כל ההסתובבות בחוץ לאתגר. בניגוד לדובאי ואבו דאבי, בו ניתן למצוא מספיק עניין בביקור בתוך מבנים סגורים, כשזה מגיע לאל שארג'ה אתם תרצו בעיקר לשוטט מאתר לאתר, וליהנות ממזג האוויר שבחוץ.

לכן, ללא ספק, מומלץ להגיע בעונת החורף. אם אתם מתכננים לשלב את הביקור באל שארג'ה יחד עם ביקור בדובאי או באבו דאבי, ההמלצה נשארת בעינה. רק דעו מראש שהמחירים יהיו גבוהים יותר, במיוחד בערים הגדולות והיותר מתויירות.

איך מגיעים מישראל לאל שארג'ה?

נכון להיום עדיין אין טיסות ישירות בין ישראל לאיחוד האמירויות, אם כי כבר התקיימו מספר טיסות מסחריות בין המדינות לטובת המשלחות העוסקות בפרטי הסכמי השלום.

בנוסף, כל עוד מגפת הקורונה משתוללת ומשתקת את עולם התיירות, קשה לשים את האצבע על תאריך בו תתחלנה חברות התעופה להפעיל קו ישיר בין תל אביב ואיחוד האמירויות.

אולם, כאשר זה יקרה, הטיסות הישירות (כפי שכבר פורסם על ידי חברת ישראייר) תהיינה בין תל אביב ובין אבו דאבי, בירת איחוד האמירויות הערביות בה נמצא שדה התעופה הבינלאומי הגדול ביותר שלה. טיסות ישירות בעתיד, בהתאם לביקושים, יכולות גם להיות לדובאי השכנה. קשה להאמין שתהיינה טיסות ישירות לאל שארג'ה, אם כי יש בעיר שדה תעופה בינלאומי המקושר בעיקר למדינות במזרח התיכון ובהודו.

אחת הדרכים המשתלמות להגיע לאח שארג'ה היא על ידי טיסה לדובאי דרך קונקשן באחד מהיעדים באירופה, ומשם לקחת אוטובוס שלוקח לו כשעה להגיע למרכז העיר, ועלותו עומדת על 5$ בלבד. אם הזמן שלכם שווה יותר מכסף, תוכלו לקחת מונית לנסיעה של פחות מחצי שעה, אך העלות תהיה כ- 55$. המרחק בין דובאי לאל שארג'ה הוא של 40 קילומטר בלבד.

אם בכל זאת נחתתם באבו דאבי, היא מעט מרוחקת יותר באל שארג'ה (דובאי נמצאת בין שתי הנסיכויות). נסיעת אוטובוס ישירה קיימת, ואורכת כשעתיים וחצי. מונית היא אפשרות קצרה יותר, נסיעה של כשעה וחצי, אולם מן הסתם יקרה יותר, ומחירה נע בטווח של 76—93$.

בין אם תיקחו אוטובוס ובין אם מונית, ביקור באל שארג'ה הוא מומלץ ביותר: אם תישארו רק באבו דאבי ודובאי, תצאו עם הרושם שאיחוד האמירויות היא פשוט ניו יורק של המזרח התיכון, וחבל. לאיחוד האמירויות יש הרבה יותר מה להציע.

אל שארג'ה מציעה מוזיאונים ועשרות תערוכות, עם הרבה אמנות ואירועים תרבותיים המשתנים לאורך השנה, והכניסה לרובם היא בחינם או בתשלום סמלי בלבד.

כמה זמן מומלץ לבלות באל שארג'ה?

אל שארג'ה היא אמנם העיר השלישית בגודלה באיחוד האמירויות, אך ביחס לערי בירה ברחבי העולם מדובר בעיר קטנה למדי, עם קצת יותר ממיליון תושבות ותושבים.

כפי שמפורט בהמשך הסקירה, יש כמה אטרקציות שמומלץ מאוד לא לוותר עליהן בביקור באל שארג'ה. לאלה שקצרים בזמן, ניתן להגיע לביקור של יום אחד ארוך בנסיכות, אך זה לא באמת מספיק כדי לספוג את האווירה המיוחדת של המקום.

ביקור של יומיים ייתן לכם מרווח נשימה, ועם שלושה ימים – תהיו כבר מכוסים בצורה טובה. בכל אופן, מומלץ לשלב את הביקור באל שארג'ה בביקור ארוך יותר באיחוד האמירויות, למשל בשבוע ביקור ניתן לבלות 5 ימים בדובאי או בדובאי ואבו דאבי, ולהקדיש יומיים מלאים לנסיכות השלישית בגודלה.

באיזה מטבע משתמשים באל שארג'ה?

אל שארג'ה היא אמנם נסיכות בפני עצמה, ולה יש מלך משלה (כיום הסולטן בין מוחמד אל קאסימי), אך המטבע הנהוג בה הוא המטבע המשותף לכל האיחוד: הדירהם האמירותי (AED).

באיחוד האמירויות נהוגה מדיניות מוניטרית של שער חליפין קבוע, כך שתמיד דולר אמריקאי אחד שווה ל- 3.67 דירהם. לכן, במהלך הביקור, בסכומים קטנים תוכלו להעריך את המטבע כאילו הוא זהה בערכו לשקל. למשל, 100 דירהם שקולים ל- 93 שקלים.

נכון להיום עדיין לא ניתן להמיר שקלים ישירות לדירהם בשדה התעופה בתל אביב או בשדות התעופה באיחוד, אולם במדינה הערבית המקושרת למערב ומתקדמת מאוד, גם יקבלו מידכם דולרים (אך את העודף תקבלו בדירהם), ופשוט יותר – ברוב המקומות שתבקרו בהם, אם לא בכולם – תוכלו לשלם בכרטיס אשראי.

אם תרצו לקפוץ לשוק בעיר אל שארג'ה – שזה בהחלט מומלץ – תוכלו בקלות להוציא דירהם מהכספומט הקרוב, אך תצטרכו ככל הנראה לשלם עמלות המרה כפולות (משקל לדולר ומדולר לדירהם), וכן עמלת משיכה.

מה עושים באל שארג'ה?

מקום קטן – אבל יש בו הרבה. ריכזנו עבורכם את עשר האטרקציות המדוברות והפופולריות ביותר בנסיכות הקטנה, מתוכן תוכלו לבחור לפי הטעם האישי שלכם.

אך לפני שנתחיל עם מה כן עושים, נגיד עבור חובבי וחובבות הבירה והיין מה לא עושים באל שארג'ה: בניגוד לדובאי ואבו דאבי, שם לתיירות ותיירים מותר לשתות אלכוהול במקומות מסויימים, באל שארג'ה שתיית אלכוהול היא אסורה לחלוטין, ללא הבדל דת, גזע ומין. ראו הוזהרתם!

זוהי הקדמה טובה לרשימת המקומות המומלצים לביקור באל שארג'ה, משום שלרובם יש קשר עם היות המקום מאוד ערבי ומאוד מוסלמי. בואו נצא לדרך!

 

  1. מוזיאון האמנות של אל שארג'ה

בין אם אמנות זה הקטע שלכם, ובין אם אתם מאלה שמבקרים רק לעתים במוזיאונים – המוזיאון הזה הוא כל כך מיוחד שהוא שווה ביקור.

המוזיאון מציג את המורשת של שארג'ה ושל העולם הערבי בכלל, בעיקר מסוף המאה ה- 19 עד היום. בעולם הערבי אין הרבה מוזיאונים, והגדולים שבמוזיאונים במדינות ערביות מציגים בדרך כלל יצירות, איך לא, מהתרבות המערבית. אך לא בשארג'ה.

במקום יש גלריות עם תערוכות מתחלפות, בה מוצגת אמנות ערבית המתכתבת עם אמנות בינלאומית, והתערוכה הקבועה היא ללא ספק גולת הכותרת, עם יצירות שייגעו לליבכם, ויפתחו לכם את הראש לסוג אמנות שאתם לא רגילות ורגילים לראות.

בין האמנים שיצירותיהם מוצגות בתערוכה הקבועה ניתן למנות את רפיק צ'ארוף הלבנוני, קאדים ח'יידר העיראקי, זיינב עבד אך חמיד המצרי ומרוואן – האומן הפוסט מודרני הסורי. לא מכירים? עשו להם כבוד, ובואו לבקר בתערוכה.

המוזיאון פתוח משבת עד חמישי בשעות 08:00—20:00, ובימי שישי בשעות 16:00—20:00. שימו לב שבחגים וברמאדן השעות יכולות להשתנות. הכניסה היא ללא תשלום.

 

  1. מוזיאון התרבות האסלאמית של אל שארג'ה

עוד בענייני מוזיאונים, והפעם מוזיאון של תרבות. המוזיאון, שנבנה על חורבות שוק עתיק על קו המים של אל שארג'ה, כולל גלריות העוסקות באמונה האסלאמית, בדגש על היבטים שונים של מצוות החאג' – המצווה החשובה באסלאם לפיה כל מוסלמי צריך לפחות פעם אחת בחייו לעלות לרגל לעיר מכה (כיום בשטח ערב הסעודית).

בנוסף, במוזיאון ישנם גם מיצגים לגבי הישגים מדעיים של מדענים ערביים בכל שנות ההיסטוריה, למשל בענפי המתמטיקה השונים, באסטרונומיה ועוד.

בקומות העליונות ישנן תערוכות של חפצים מהתרבות האסלמית המתפרשים על פני קרוב ל- 1500 שנה מכל רחבי העולם המוסלמי ולא רק הערבי: מאיראן במזרח ועד צפון אפריקה במערב.

המוזיאון פתוח משבת עד חמישי בשעות 08:00—20:00, ובימי שישי בשעות 16:00—20:00. שימו לב שבחגים וברמאדן השעות יכולות להשתנות. כרטיס כניסה עולה 10 דירהם בלבד (5 דירהם לילדים עד גיל 12), והכניסה חינם לפנסיונריות ופנסיונרים ולבעלות ובעלי מוגבלות פיזית. הכניסה חינם גם בימי החגים, ובפרט לאורך כל חודש הרמדאן.

 

  1. אתר החפירות הארכיאולוגיות של מליחה (Mleiha)

אחת הטעויות הנפוצות לגבי איחוד האמירויות היא שההיסטוריה באזור החלה רק לאחר שגילו את הנפט במאה ה- 20. הטעות הזו עלולה לפגוע ברגשותיהם של האמירותים, המתפארים בהיסטוריה אנושית של יותר מ- 10,000 (!) שנים.

באל שארג'ה התגלו שרידים ועדויות להימצאות האדם באזור, ככל הנראה בדרכי נדודיו לאסיה. השרידים מספרים שקהילות ניאוליתיות חיו באזור בשנת 8000 לפני הספירה, ובתקופות הבאות בהיסטוריה – הברונזה, הברזל והטרום אסלאמית – המקום מעולם לא ננטש.

מרכז המבקרים שהוקם סביב אחד מהקברים שהתגלו מתקופת הברונזה הוא גם נקודת היציאה לסיורים שונים שניתן לקחת באזור הענק, בהתאם לזמן שלכם ולהעדפותיכם האישיות. ניתן לסייר ברגל בעלות של 60 דירהם לאדם, לקחת סיבוב על אופני הרים בעלות של 90 דירהם לאדם, והכי מומלץ – פשוט לקחת סיור מודרך ומרתק בעלות של 150 דירהם לאדם.

אתר החפירות הענק מטבע הדברים לא נמצא במרכז העיר, ויש צורך לנסוע שעה אל תוך המדבר כדי להגיע. מרכז המבקרים מציע הסעות ממרכז אל שארג'ה עד לאתר (ובחזרה) במחיר של 120 דירהם לאדם. ניתן גם להגיע ישירות מדובאי בזמן נסיעה ובמחיר כפולים.

באתר יש מגוון רחב יותר של פעילויות, עד לרמה של נסיעות שטח בדיונות המדבריות שמסביב, וכן פעילויות משתנות לאורך השנה, ולכן מומלץ לבקר באתר האינטרנט של האתר הקיים גם באנגלית.

 

  1. טיילת הקסבה

סמוך לחוף הים, סביב תעלה המחברת בין אגם חאליד והמפרץ הפרסי, הוקמה טיילת להולכות והולכי רגל, נעימה להליכה גם ביום (אם לא חם מדי) וגם בלילה. לאורך הטיילת ישנם בתי קפה ערביים קלאסיים (לא תמצאו שם סטארבקס בקלות), וכן פארק שעשועים קטן ואזור משחקים לילדים.

אם תרצו, תוכלו לקחת שייט בלגונה בה נגמרת התעלה היפה, ולראות את קו הרקיע של אל שארג'ה מכיוון הים.

סביב הגשר יש מיצג אמנות רחוב ששווה הצצה – מתי בפעם האחרונה ראיתם אמנות רחוב במדינה ערבית?

 

  1. פארק אל מג'אז (Al Majaz)

בלב העיר אל שארג'ה, ישנו פארק ענק המתפרש על שטח של כ- 231 אלף מטר מרובע, על שפת האגם הגדול של העיר – אגם חאליד.

בפארק ישנם נופים טבעיים ואדריכליים יפהפיים, המשקפים את המורשת התרבותית העשירה של אל שארג'ה. במקום ישנם אטרקציות לכל בנות ובני המשפחה: מזרקות מוזיקה, מסעדות, בתי קפה (לא לחפש ברים באל שארג'ה), קיוסקים, מגרשי משחקים לילדות וילדים, מיני גולף, גן בוטני ועוד.

בתוך שטח הפארק ממוקם מסגד אל נור, מסגד מפואר ויפה השווה ביקור והצצה בפני עצמו.

שווה להתעניין לפני הביקור שלכם לגבי מופעים, משום שהמקום מאכלס קונצרטים ופסטיבלים שונים לכל אורך השנה – ללא צורך בתשלום.

בנוסף, החוף הנמצא בשטח הפארק הוא נוח מאוד לביקור, עם מתקנים ציבוריים ברמה גבוהה, שירותים, ווי – פי חינם ועוד.

 

  1. מבצר שארג'ה

אם ההיסטוריה של אל שארג'ה ואיחוד האמירויות מעניינת אתכם, חובה עליכם לבקר במבצר שארג'ה. המבצר המשוחזר (לאחר הריסתו בשנות ה- 60, הקימו אותו מחדש כמוזיאון – תוך הזזתו כשישה מטרים הצידה) מאכלס אוספי תצלומים וחפצים ארכיאולוגיים, ובבית הכלא ישנם הסברים על מערכת המשפט הראשונה שאומצה באל שארג'ה.

המצבר נבנה לראשונה בשנת 1823, ושימש במגוון שימושים רשמיים של משפחת המלוכה והשלטונות עד המאה הקודמת. נכון לשעתו, הוא ללא ספק היה המבנה הכי מרשים והכי חשוב בכל שטחי הנסיכות.

הבנייה עצמה מרתקת לא פחות: המצודה נבנתה מאבני אלמוגים שנימשו מעומק המפרץ הפרסי (לו יקראו באל שארג'ה בגאווה: המפרץ הערבי), הקירות חופו בטיט, והתקרות היו עשויות מעצי דקל צפופים – כמו סכך צפוף.

המבצר הגן על העיר מפני פולשים על ידי חומות עבות וגבוהות, מגדלי שמירה, חרכי ירי ועוד. אך רוב השנים המבצר שימש כמגורים של משפחת הסולטן קאסימי, וגם על כך יש התייחסות במוזיאון.

המוזיאון פתוח משבת עד חמישי בשעות 08:00—20:00, ובימי שישי בשעות 16:00—20:00. שימו לב שבחגים וברמאדן השעות יכולות להשתנות. כרטיס כניסה עולה 10 דירהם בלבד (5 דירהם לילדים עד גיל 12), והכניסה חינם לפנסיונריות ופנסיונרים ולבעלות ובעלי מוגבלות פיזית. הכניסה חינם גם בימי החגים, ובפרט לאורך כל חודש הרמדאן.

 

  1. מוזיאון המורשת של שארג'ה

בניגוד למוזיאונים ההיסטוריים שהוצגו עד עכשיו, מוזיאון המורשת של שארג'ה מציע תערוכות העוסקות ב… הווה.

המוזיאון מציג תערוכות הנוגעות בתרבות האמירותית (כלומר של בנות ובני איחוד האמירויות) בעשורים האחרונים, ובייחוד על תושבות ותושבי אל שארג'ה: החל מערכים דתיים וטקסי לידה, קבורה וחתונה, ועד אגדות מקומיות ורפואה עממית.

הביקור במוזיאון מותאם לילדות וילדים, עם סיפורי עם המוצגים בצורה קלילה ואינטראקטיבית בשילוב חידונים ופעילויות.

במוזיאון מוסבר מהיכן מגיע המגוון של תרבויות שקיימות היום במדינה הקטנה יחסית, משום שמי שכיום הם אזרחי מדינה אחת – היו בעבר קהילות שונות שחיו באזורי החוף מצד אחד, ובהרים ובסביבות חקלאיות מצד שני. המגוון הגיאוגרפי מתבטא בהבדלים בהרגלים, בעבודות ובאורח החיים.

המוזיאון פתוח משבת עד חמישי בשעות 08:00—20:00, ובימי שישי בשעות 16:00—20:00. שימו לב שבחגים וברמאדן השעות יכולות להשתנות. כרטיס כניסה עולה 10 דירהם בלבד (5 דירהם לילדים עד גיל 12), והכניסה חינם לפנסיונריות ופנסיונרים ולבעלות ובעלי מוגבלות פיזית. הכניסה חינם גם בימי החגים, ובפרט לאורך כל חודש הרמדאן.

 

  1. חדר גשם – תערוכה אינטראקטיבית

הביקור בתערוכה הוא אמנם קצר מאוד – 15 דקות בלבד – אך מספק חוויה יוצאת דופן. מרגע שתיכנסו לחדר עם לא יותר מעוד 5 מבקרות ומבקרים נוספים, גשם (מלאכותי) של 2500 ליטר ישטוף את כל המרחב – אך אתם תישארו יבשים ויבשות לחלוטין!

המיצג, שהוקם על ידי קבוצת האמנות Random International של אמניות ואמנים מלונדון ומברלין, בוחן את היחסים בין האדם לטבע, שהופכים משנה לשנה יותר ויותר מנוכרים עקב השימוש הגובר בטכנולוגיה בעוד ועוד היבטים של חיינו.

בחדר מותקנות מערכות מתוחכמות של זיהוי עצמים ותנועה במרחב, כך שתוכלו לנוע בחופשיות ובמהירות שתרצו בתוך החלל התת קרקעי שהוקם לטובה התערוכה, והמערכת תנטר את מיקומכם המדוייק בכל חלקיק שנייה ותדאג להשאיר אתכם בלי אף לא טיפה אחת על קצה האצבע.

החוויה מובטחת להיות חזקה ביותר, וגורמת להרבה מחשבה אודות הנושא של התערוכה – הקשר המתרופף בינינו ובין הטבע.

מכיוון שהחדר לא יכול לאכלס יותר מ- 6 אנשים בו זמנית, מומלץ להזמין כרטיסים מראש באתר התערוכה (Rain Room, Sharjah), ולתכנן להגיע למקום לפחות חצי שעה מראש על מנת להבטיח הגעה בזמן ("לגזור זמנים"). הכניסה עולה 25 דירהם, ילדות וילדים עד גיל 5 ייכנסו בחינם, וסטודנטים וסטודנטיות ישלמו רק 15 דירהם. בעלות ובעלי מוגבלות ייכנסו ללא תשלום.

התערוכה פתוחה בימים חמישי עד שבת בשעות 09:00—22:00, ובימי שישי בשעות 16:00—22:00. בחגים הזמנים משתנים, ויש להתעדכן מראש.

 

  1. האי "אל – נוּר"

מאחורי מסגד אל – נור יוצא גשר המוביל אל האי אל – נור. לאורכו ולרוחבו של האי יש שבילים המתפתלים בין פסלי אמנות וגנים מעוצבים. האי, שזכה בתואר אדריכלות הפנאי הטובה ביותר באפריקה וארצות ערב בשנת 2016 ובפרס העיצוב הגרמני לשנת 2018, מספק חוויה מהאגדות – אך בלי פומפוזיות ותאורות לילה של ערי המערב.

"בית הפרפר" מהווה אתר עלייה לרגל באי הקטן הן עקב העיצוב הייחודי שלו, והן בעקבות תערוכת הפרפרים המרהיבה המוצגת בתוכה. במקום יש גם אטרקציות לילדים ובתי קפה.

המקום פתוח למבקרות ומבקרים בכל ימות השבוע בשעות 09:00—23:00. עלויות הביקור ושעות פתיחה ספציפיות תלויות באתר המסויים בו תרצו לבקר מתוך המבחר שיש ברחבי האי.

 

  1. מרחבי האמנות אל מורייג'ה (Al Mureijah)

אמנם מדובר בתערוכות, אך לא מדובר במוזיאון במובן הרגיל: מדובר על חמישה בניינים מעוצבים בצורה יוצאת דופן, כשבסך הכל הם מכילים כ- 2000 מטר מרובע של תצוגות מתחלפות. המיקום ימנע מכם לפספס ביקור: מנחל שארג'ה ועד חומות העיר העתיקות (המשוחזרות ליתר דיוק) שבמרכז העיר ההיסטורי.

מיצגי האמנות אינם מוגבלים לאמנות ויזואלית בלבד, ומאפשרים הצגת אמנות בכל מדיה אפשרית. רשת השבילים המחברת בין המבנים שווה ביקור בפני עצמה, עם תאורת זכוכית ושילוב של אור טבעי. התערוכות לא מוגבלות לנושאים מסויימים, אך מוקדשות ברובן לייצוג של זהותה התרבותית העשירה של אל שארג'ה.

המקום משמש גם כמרחב קהילתי לתושבי השכונות שמסביב. מעבר לחמשת המבנים, במתחם יש גם מתחמי אבן המשחזרים בתים מסורתיים וחצרות ערביות קלאסיות.

התערוכה פתוחה בימים חמישי עד שבת בשעות 09:00—21:00, ובימי שישי בשעות 16:00—21:00. בחגים הזמנים משתנים, ויש להתעדכן מראש. כל התערוכות והאירועים המתקיימים בו לאורך השנה פתוחים לציבור הרחב ללא תשלום.

מה אוכלים באל שארג'ה?

בעוד שבערים הגדולות של האיחוד, דובאי ואבו דאבי, תוכלו להתענג על אוכל של כל רשת מזון בינלאומית, באל שארג'ה מומלץ להתעקש על אכילת מזון ערבי מסורתי מקומי.

הטעמים והריחות יזכירו לכם את המטבח הים תיכוני שלנו בארץ, עם פיתות, תיבול חזק, תבשילי עוף וירקות ועוד. יחד עם זאת, אם אוכל כשר הוא לא מה שאתם מחפשים, תוכלו להתנסות באכילת בשר גמלים.

במרכז העיר יש מאות מסעדות, וכולן ברמה טובה, גם אלה שהמחיר בהן הוא לא גבוה. אם אתם יודעים איזו מסעדה אתם רוצים, או איזה סוג אוכל מתחשק לכם, בעונת התיירות מומלץ להזמין מקום לפחות כמה שעות מראש.

שימו לב, מבחינת אלכוהול, הוא אסור לחלוטין בכל שטחי הנסיכות. בעוד שבדובאי ואבו דאבי אורחות ואורחים שאינם מוסלמים מוזמנים ליהנות מיין ובירה במקומות המותרים לכך, באל שארג'ה אין כניסה לאלכוהול. הימנעו ממצבים לא נעימים, והקפידו שלא להכניס איתכם אלכוהול לנסיכות: כמה ימים בלי אלכוהול עוד לא הרגו אף אחד.

איפה ישנים באל שארג'ה?

אל שארג'ה היא נסיכות ועיר הרבה יותר צנועה מדובאי ואבו דאבי, ויחד עם זאת ניתן למצוא בה מלונות פאר. בכך מקרה, הנסיכות מתבססת במידה רבה על תיירות, ולכן היצע המלונות בכל רמה הוא גבוה.

באל שארג'ה ישנם מלונות ברמה של שלושה, ארבעה וחמישה כוכבים, ותוכלו למצוא בקלות מלונות במחירים סבירים שייתנו לכם חוויה מפנקת לכל הלילות שתבחרו לבלות בנסיכות.

שימו לב שההבדלים בין עונת התיירות (דצמבר—מרץ) לשאר השנה הם גבוהים, והמחירים יכולים בקלות להגיע לכפולים. לחסכוניות וחסכוניים שביניכם, תוכלו למצוא מלונות סבירים לחלוטין גם במחיר של כ- 30 דולר ללילה לאדם בלבד. כך או כך, רוב המלונות שאינם לעשירות ועשירים בלבד לא יעברו את המחיר של 140 דולר ללילה לאדם.

כמה עולה הטיול לאל שארג'ה?

מכיוון שרוב האתרים פתוחים בחינם ללא תשלום, ואלה שכן – עולים סכומים סמליים בלבד, הביקור באל שארג'ה איננו יקר. יום טיול עולה בממוצע כ- 166 דולר לאדם או כ- 300 דולר לזוג. העלויות משתנות מאוד בהתאם לעונות ובהתאם לאטרקציות שתבחרו לעשות בנסיכות.

 

נסיעה טובה ובטוחה!

דילוג לתוכן