Skip to content

נסיכות פוג'יירה

ברוכים הבאים וברוכות הבאות לנסיכות פוג'יירה

האם שמעתם אי פעם על נסיכות פוג'יירה? בין אם כן ובין אם לא, מגיע לכם ולכן מזל טוב – יש הסכם שלום!

השמות "דובאי" ו"אבו דאבי" מוכרים לרוב הישראליות והישראלים, ואכן אלה שתי הנסיכויות הגדולות של איחוד האמירויות הערביות. אולם, איחוד האמירויות מורכב מחמש אמירויות נוספות: עג'מאן, ראס אל – ח'ימה, אום אל – קיוין, אל שארג'ה, ועוד נסיכות אחת קטנה – פוג'יירה.

בנסיכות הקטנה יש רק שתי רשויות מקומיות, שטחה הכולל הוא כ- 1200 מטר מרובע (פחות מגוש דן), ואוכלוסייתה מונה כ- 230,000 תושבות ותושבים (בערך כמו אשדוד). למעשה, היא הנסיכות כמעט הכי קטנה באיחוד (רק אום אל – קיוין קטנה יותר).

למרות היותה קטנה, ובהתאם לאופי המיוחד של איחוד האמירויות כפדרציה של נסיכויות קטנות, בראשנה עומד נסיך, שליט מונרכי יחיד, וכיום זהו השייח' חאמד בין מוחמד אל שארקי.

בניגוד לשאר שש הנסיכויות, חופיה של הנסיכות הקטנה הם רק של מפרץ עומאן, ולא כמו האחרות מפרץ אחד יותר "פנימה", המפרץ הפרסי (או המפרץ הערבי, תלוי את מי אתם שואלים).

אז למה הנסיכות הקטנטנה בכל זאת שווה ביקור? מתי ואיך מומלץ להגיע? ומה אתן ואתם הולכים לראות שם אם תחליטו לצאת להרפתקה לא שגרתית בידידה החדשה ישנה של ישראל במזרח התיכון? על כל אלה ועוד תוכלו לקרוא במדריך הבא.

הרפתקאות לא שגרתיות באיחוד האמירויות הערביות

הערים הגדולות בנסיכויות המובילות של איחוד האמירויות הערביות התאימו את עצמן לתרבות המערבית בצורה מאוד בולטת בעין: אלמלא החום והלחות, מי שמסתובבת בחוצות דובאי או אבו דאבי בקלות עלולה לחשוב שהיא בכלל בטיימס סקוור בניו יורק, ארצות הברית.

מגדלי הענק בדובאי, הארמונות באבו דאבי, הקניונים הדמיוניים והאינסופיים, הפכו את שמה של איחוד האמירויות לשם נרדף לעתידנות, ובפרט עתידנות מערבית.

אולם, גם בתוך הנסיכויות האלה הרחק מהעיר הגדולה, ועל אחת כמה וכמה בנסיכויות המרוחקות מעט יותר, ניתן לספוג בצורה אותנטית יותר את התרבות הערבית המזרח תיכונית המיוחדת, זו שכמעט ואין לנו, אזרחיות ואזרחי ישראל, הזדמנות להכיר אותם במסגרת תיירות בינלאומית: למעשה, עד עכשיו יכולנו לטייל במזרח התיכון רק בירדן ובמצרים, וגם זה בעירבון מוגבל.

הנסיכות הקטנה ממוקמת על חופי מפרץ עומאן, המחבר את המפרץ הפרסי עם האוקיינוס ההודי, ותחומה עם רכס הרי חגָ'ר ומספר נסיכויות קטנות במערב. מיקומה הופך אותה ליעד פופולרי (בקרב אלה שיכולות ויכולים לבקר בה) למי שרוצה לחמוק מעט מהלחץ של העיר הגדולה, ורוצה ליהנות מהיופי של הטבע המיוחד, המרגיע ואפילו מרגש.

בשנים האחרונות מוביל השייח' השליט מהלך של הפיכתה של פוג'יירה מעיר יחסית אנונימית לעיר בינלאומית של עסקים, תשתיות מתקדמות, וכמובן גם תיירות. לכן היא מציעה אינספור פעילויות כמו ספורט ימי, שיעורי טיסה ועוד, וכן אתרים היסטוריים, תערוכות, והרשימה הולכת ומתארכת משנה לשנה.

למתי מומלץ לתכנן את הטיול לפוג'יירה?

אמרנו מזרח תיכון, אמרנו קיץ חם. כבר מחודש מאי ועד ספטמבר, הביקור מומלץ בעירבון מוגבל: אם תגיעו, לא תוכלו לשהות זמן רב בחוץ, ותצטרכו להקדיש את זמנכם בעיקר לבלות בחוף הים, או להישאר בחללים ממוזגים. ולא לשכוח גם כובע וקרם הגנה, והרבה ממנו. הטמפרטורות עוברות בקלות את ה- 40 מעלות, והלחות גבוהה מאוד.

לעומת זאת, אם בא לכם לחמוק מהקור החורפי הישראלי, בחודשי החורף מאוקטובר ועד אפריל מזג האוויר מצויין. עם מעט מאוד ימי גשם, וטמפרטורה ממוצעת הגבוהה מ- 20 מעלות צלזיוס, מדובר בביקור מרענן ביותר. זוהי ללא ספק העונה המומלצת לבקר באיחוד ובייחוד בפוג'יירה, משום שרוב האתרים המומלצים לביקור נמצאים בחוץ, למרגלות רכס הרי חג'ר, ולאו דווקא על שפת הים.

עובדה זו נכונה לגבי כל הנסיכויות באיחוד, אולם מכיוון שפוג'יירה עודנה חדשה יחסית בעסקי התיירות, ההשפעה על המחירים לא כזו דרמטית. הביקור בפוג'יירה, כפי שיפורט בהמשך, לא צפוי להיות יקר במיוחד, גם אם תגיעו בשיא עונת התיירות.

איך מגיעים מישראל לפוג'יירה?

אמנם חברת אל על כבר טסה מספר פעמים לאבו דאבי, אבל קו טיסות ישיר וסדיר עדיין אין, משתי סיבות: ראשית, הסכמי השלום עדיין בחיתוליהם. ושנית, משבר הקורונה עדיין לא מאפשר להעריך כמו שצריך את הביקושים לטיסות.

בכל אופן, חברת ישראייר מהצד הישראלי כבר הכריזה שתפתח קו טיסות ישיר לאבו דאבי, בירת איחוד האמירויות, בה נמצא גם שדה התעופה הבינלאומי הגדול ביותר במדינה. ייתכן מאוד שבעתיד ייפתחו קווים נוספים, ככל הנראה לדובאי הסמוכה, וגם שייפתחו קווי תעופה של חברות מסחריות אחרות, של איחוד האמירויות ("אמיראטס") או כל חברה אחרת שתמצא עניין בהפעלת הקו.

בכל אופן, טיסות ישירות לפוג'יירה ככל הנראה לא תהיינה מישראל, למרות שבנסיכות הקטנה ישנו נמל תעופה בינלאומי – אך כיום הוא משמש רק לטיסות מטען.

לכן, הדרך ההגיונית להגיע היא דרך דובאי או אבו דאבי. המרחק בין פוג'יירה לאבו דאבי עומד על כ- 250 קילומטר, ונסיעת אוטובוס תיקח לכם כ- 4 שעות וחצי, בעלות של 14 – 22 דולר. לעומת זאת, אם תשכרו רכב, הנסיעה תיקח פחות משעתיים וחצי, וכך גם תוכלו להיות יותר עצמאיים בנסיכות עצמה.

המרחק בין פוג'יירה לדובאי קצר יותר, ועומד על כ- 120 קילומטר בלבד. מונית תעלה כ- 80 דולר, והנסיעה אם תיקחו מונית או תשכרו רכב תארך כשעה וחצי. כאמור, השכרת רכב היא ככל הנראה האופציה הנוחה והמומלצת ביותר, זולה יותר מאשר מונית, וכך תוכלו להיות עצמאיים בנסיכות וכן לא לבזבז זמן ביקור יקר על נסיעה באוטובוס.

כפי שמיד תוכלו לראות, רוב היעדים המומלצים נמצאים מעט רחוק מעיר פוג'יירה עצמה (הבירה של הנסיכות פוג'יירה), ולכן בכל מקרה כדאי להיות עצמאיות ועצמאיים בנסיכות עם רכב שכור משלכם.

כמה זמן מומלץ להקדיש לביקור בנסיכות פוג'יירה?

הנסיכות הקטנה ממוקמת רק כשעה וחצי מדובאי, ולכן מומלץ לשלב את הביקור בה יחד עם דובאי ואפילו עם עוד נסיכויות אחרות. אם מטרת הביקור שלכם היא להירגע ולנפוש, תוכלו לבלות בפוג'יירה אפילו שבוע שלם: לרבוץ בחוף, ליהנות מספורט ימי ועוד.

אולם, אם מטרת הביקור היא הכרה היסטורית ותרבותית של המדינה שפותחת עבורנו את השערים, תוכלו להקדיש יום אחד שלם לפוג'יירה (לנסוע מוקדם בבוקר ולחזור בלילה לדובאי), או לרווח את הביקור ולהקדיש יומיים רגועים יותר לביקור – הכל תלוי בכמה זמן יש לכם באיחוד האמירויות.

כך או כך, להרפתקניות והרפתקנים, מומלץ לא להסתפק בלראות את "כרטיס הביקור" של איחוד האמירויות כלפי המערב – דובאי ואבו דאבי – ולבלות כמה ימים גם בנסיכויות האחרות, כאשר פוג'יירה היא ללא ספק יעד מועדף.

באיזה מטבע משתמשים פוג'יירה?

פוג'יירה הנסיכות הקטנה לא מנפיקה מטבע משל עצמה, ובדומה לכל שאר שש הנסיכויות, משתמשת בדירהם אמירותי, בעל הסימון AED (Arab Emirates Dirham).

הבנק המרכזי של איחוד האמירויות נוהג במדיניות של שער חליפין קבוע, כך שיחס ההמרה בין דולר ודירהם אמירותי הוא קבוע (המצב כך כבר מאז שנות ה- 80 של המאה הקודמת): דולר אמריקאי אחד שקול תמיד ל- 3.67 דירהם אמירותי.

חישובי המרה באופן זה הם קלים מאוד, הן באופן כללי (אין צורך לבדוק את שער החליפין כל בוקר), ובייחוד עבור הקהל הישראלי, משום שהדירהם הוא כמעט שקול לשקל ביחס לדולר. ככלל אצבע, בסכומים קטנים כמעט ואין הבדל: 50 דירהם, למשל, הם כ- 46 ש"ח.

כבר היום ניתן למצוא בנתב"ג צ'יינג' שימיר לכם שקל לדירהם, אך בכיוון ההפוך לא בטוח שתמצאו אחד כזה ברחבי האיחוד. בכל מקרה, עמלת ההמרה בנתב"ג היא גבוהה מאוד. במקום זאת, מומלץ להגיע לאיחוד עם כמה דולרים: ראשית, את הדולרים קל מאוד להמיר באיחוד לדירהם, ושנית, ברוב האתרים והמקומות יקבלו מכם שטרות של דולרים (אך את העודף תקבלו במטבע המקומי).

בנוסף, תוכלו תמיד להוציא בכספומט דירהם, אך המחיר יהיה ככל הנראה של עמלות המרה כפולות (משקלים לדולר, ומדולר לדירהם), וכן עמלת משיכה. כאמור, תוכלו להסתפק במשיכת דולרים ולשלם רק עמלת המרה אחת.

ולבסוף, איחוד האמירויות היא מדינה מתקדמת, וברוב אם לא בכל המקומות יקבלו מכם בברכה תשלום בכרטיס אשראי.

על מה אסור לוותר בביקור בפוג'יירה?

הנסיכות הקטנה והמעט מרוחקת מחזקת בשנים האחרונות את האחיזה שלה בענף התיירות. כחלק מכך, שופצו הרבה מבנים ישנים והוכשרו הרבה אתרי תיירות חדשים, שרק מחכים לכם ולכן, לבוא ולבחון ואפילו להציע הצעות לשיפור.

בין האתרים ניתן למצוא מבנים היסטוריים, מסגדים חשובים ומיוחדים, חופים, מוזיאונים ועוד. כדי שלא תלכו לאיבוד בזמן ביקור כל כך קצר, הכנו עבורכם סקירה של המקומות שאם כבר הגעתם עד לפוג'יירה – מומלץ מאוד שלא להחמיץ. הרשימה היא חלקית בלבד, אבל יכולה למלא לכם בכיף יום או יומיים של ביקור. בואו נצא לדרך!

 

  1. מסגד אל בידה (Al- Bidyah) – אמנם תצטרכו לנסוע כ- 40 דקות נסיעה צפונה מהעיר (כזכור, ההמלצה הייתה להגיע לנסיכות ברכב שכור), אולם הנסיעה שווה את זה לכל הדעות. מסגד אל בידה, הקרוי על שם העיירה שהקיפה אותו בעבר, הוא המבנה העתיק ביותר בכל רחבי איחוד האמירויות הערביות.

    השטח בו נמצא המסגד מיושב ברציפות כבר למעלה מ- 4000 שנה, בהסתמך על החפירות הארכיאולוגיות שנעשו ועדיין נעשות בו. בבית הקברות האסלאמי נחשפו קברים עתיקים מתקופת הברזל, לידם נמצאו ראשי חץ ממתכת, שברי חרס ועוד ממצאים המתוארכים לשנת 1000 לפני הספירה.

    המבנה עשוי לבני בוץ, והוא מרשים לא פחות מאשר הבורג' ח'ליפה, המגדל הגדול ביותר בעולם הנמצא בנסיכות הסמוכה דובאי: יחסית לתקופה בה נבנה, מדובר בהישג ארכיטקטוני יוצא מגדר הרגיל. הכל יחסי…

    במסגד אולם תפילה, קשתות מעוטרות וכיפות ערביות קלאסיות. הכניסה למתחם לא מוגבלת בזמן (ניתן להגיע עצמאית בכל ימות השבוע ובכל שעות היממה) ולא כרוכה בתשלום.

  2. מבצר פוג'יירה – עוד באתרים היסטוריים, אל הפעם בתוך שטח העיר. מבצר פוג'יירה נבנה בשנת 1670, והוא המבצר העתיק ביותר בשטחי איחוד האמירויות. בדומה למבצרים אחרים שהוקמו בנסיכויות השכנות, מאות שנים שימש המקום לשימושו המקורי – הגנה על הנסיכות, אך רוב הזמן שימש כבית המגורים המלכותי של המשפחה השלטת.

    המבנה הענק (ביחס לתקופה בה נבנה) כולל מגדל מרובה, שני מגדלים עגולים ומספר אולמות. הוא נפגע קשה בהתקפה בריטית בתחילת המאה ה- 20 בתקופת הקולוניאליזם המלחמתי של הממלכה האירופאית, אך בשנים האחרונות שוחזר והוא ניצב במלוא תפארתו לא רחוק ממרכז העיר.

    בנוסף, סביב המבצר הוקם "כפר מורשת" – שיחזור של בתי מגורים ישנים, הכוללים בתוכם מיצגים ותערוכות הנוגעים לאורח החיים המסורתי, כולל כמה מהיכולות הטכנולוגיות החקלאיות של תושבי הנסיכות העתיקים.

    המבצר פתוח לביקורים בכל ימות השבוע בשעות 08:00 – 17:00. שימו לב שבחגים, בדגש על ימי סוף חודש הרמדאן, השעות עשויות להשתנות. במקום גם מוצעים סיורים מודרכים מתבקש להשאיר טיפ למדריך בסוף ההדרכה), אך הכניסה לאתר היא חופשית.
  3. מסגד שייח' זאידמסגד שייח' זאיד איננו עתיק, אבל מדובר באחד המבנים המרשימים ביותר שייצא לכם לראות. המסגד הענק יכול להכיל מעל ל- 30,000 מתפללים – וזה רק באולם התפילה. הרחבות העצומות שמסביבו יכולות להכיל יותר מכמות כפולה, והופכות אותו למסגד השני בגודלו במדינה (אחרי מסגד עם שם דומה באבו דאבי).

    ייחודו של המסגד הוא בצריחים הדקיקים המתנשאים כל אחד לגובה של מאה מטר, וכן כיפות ענק בסגנון ערבי קלאסי.

    הכניסה לתיירות ותיירים מוגבלת לימי שבת עד חמישי בשעות 09:00 – 22:00. בימי שישי בבוקר הכניסה מותרת למתפללים בלבד, כלומר מוסלמים. בחודש הרמדאן שעות הביקור מוגבלות רק עד לשעה 14:00. הכניסה איננה כרוכה בתשלום ואין צורך בכרטיס כניסה.

    בנוסף, סמוך לכניסה המזרחית ישנו דלפק המציע סיורים חינמיים למבקרים בשעות מוגדרות מראש, ומשתנות (ניתן להתעדכן מראש באינטרנט, או פשוט להגיע ולהמתין לסיור הקרוב).

    על מנת להיכנס, יש להצטייד במכנסיים ארוכים או חצאית ארוכה לנשים (עד הקרסול), שמתבקשות גם לכסות את ראשן. אם שכחתם להצטייד, יינתן לכם בהשאלה על המקום פרטי לבוש משלימים ללא תוספת תשלום.

  4. חוף אל עאקה – אם הקשבתם לעצתנו ואתם עם רכב שכור, תוכלו לנסוע כ- 45 קילומטר צפונית לעיר פוג'יירה, ולהגיע לחוף אל עאקה. החוף, השוכן על חופי מפרץ עומאן, מאכלס אתרי צלילה ושנורקל מרהיבים.

    חופי המלונות פתוחים לציבור הרחב, ומציעים שירותים נוחים לסתם יום של התבטלות בחוף ים שמעולם לא ביקרתם בו.

    מדובר גם באחת הנקודות הקרובות ביותר לאיראן בקו אווירי מאיחוד האמירויות, אך אל דאגה – עדיין מבדילים ביניכם 100 קילומטר שלמים של מיצר הורמוז, המיצר המחבר בין המפרץ הפרסי ומפרץ עומאן. אגב, דרך מיצר זה עובר יותר מחמישית מתפוקת הנפט העולמי ביום, מספקיות הנפט הגדולות: כווית, עיראק, סעודיה, איראן, קטאר, בחריין וכמובן איחוד האמירויות.

 

  1. מבצר בית'נה (Bithnah) ועמק ח'אם – פחות מ- 20 דקות נסיעה ממרכז העיר פוג'יירה, בנסיעה מערבה אל עומר השטח המדברי, נמצא מבנה היסטורי מיוחד במינו בשם מבצר בית'נה.

    המבצר שנבנה בשנת 1735 שימש בעבר כאמצעי פיקוח על הדרכים האסטרטגיות שחוצות את הרי חג'ר ועמק ח'אם, המאופיינים במצוקים אימתניים בצבעים בראשתיים ועוצרי נשימה שאולי יזכירו למי מכם את הרי אילת. המבצר הגן למעשה על גבולותיה המזרחיים של איחוד האמירויות הערביות.

    המבצר ממוקם במרכז העמק, מוקף במאות עצי דקל מדבריים, והוא בנוי בצורה מוזרה המקנה לו את ייחודיותו: הקירות עבים, בצבע חימר הדומה לזהב באור השמש, משתלב היטב עם הרי חג'ר שברקע, והוא עצמו מוקף במגדלי שמירה עגולים שיזכירו לכם אגדות ילדים.

    גם הפעם, הכניסה איננה כרוכה בתשלום. שעות הפתיחה של המבצר למי שירצו לבקר בפנים הם בימים שבת עד חמישי בשעות 08:00 – 17:00, ובימי שישי בשעות מוגבלות יותר 14:30 – 16:00. בחודש הרמדאן ובייחוד בחגים ייתכנו שינויים בשעות הפתיחה, ויש להתעדכן מראש לפני הנסיעה.

 

  1. מוזיאון פוג'יירה – בשטח העיר, לא רחוק ממבצר פוג'יירה, ניתן לבקר במוזיאון פוג'יירה. המוזיאון מציג ממצאים ארכיאולוגיים רבים מתקופות הברונזה והברזל, עוד עדות להתיישבות העתיקה של האדם במקום.

    בין הממצאים שנמצאו בחפירות בערים בית'נה וקידפה ניתן למצוא כלי נשק, כלי חרס מעוטרים, מטבעות כסף וכלי אבן. גולת הכותרת של המוזיאון היא קערה בת כ- 2200 שנה ועשויה מ… ביצה של יען!

    בנוסף, בתוך המוזיאון ישנה גם תערוכה העוסקת בחיי היומיום של התושבים של הנסיכות (עוד לפני שנהייתה חלק מאיחוד האמירויות), הכולל התייחסות להיבטים במסורת שלהם וכן במלאכות ובכלים איתם היו נוהגים לעשות את מלאכותיהם.

    המוזיאון פתוח בימים שבת עד חמישי בשעות 08:00 – 18:30, ובימי שישי בשעות 14:00 – 18:30. בחודש הרמדאן ובייחוד בחגים ייתכנו שינויים בשעות הפתיחה, ויש להתעדכן מראש לפני ההגעה למוזיאון. מחיר כרטיס כניסה הוא 5 דירהם בלבד (פחות מדולר וחצי).


  2. הכפר מסאפי (Masafi) – הכפר מסאפי נמצא לא רחוק מפוג'יירה לכיוון צפון מערב (כ- 33 קילומטר ממרכז העיר). תחת הרי חג'ר המשוננים והמחודדים, נמצא כפר המזכיר מעט את אנדלוסיה שבדרום ספרד: בתים לבנים, צפופים יחסית, עם עצים ירוקי עד בסמטאות וברחובות.

    בניגוד לאנדלוסיה, שם את רוב המסגדים החליפו קתדרלות וכנסיות באלפים, בחצי האי ערב האסלאם עדיין שולט בכיפה, ובמסאפי ישנם כמה מסגדים מרהיבים. הכפר שוכן על הגבול בין האמירות פוג'יירה ובין האמירות השכנה, ראס אל – ח'ימה, ומיקומו מוצדק בכך שבעבר היה מעין תחנת הצטיידות של העוברים בדרכים העתיקות בין הנסיכויות.

    בכפר ישנם מעיינות טבעיים המשמשים בין היתר לייצור מים מינרלים, וייתכן מאוד שבמהלך הביקור שלכם באיחוד האמירויות, כאשר תרצו לקנות בקבוק מים מינרלים בסופר (גם אם זה יהיה בדובאי, באבו דאבי, או בכל נסיכות אחרת), תראו שהחברה המסחרית המובילה נקראת "מסאפי", על שם העיירה.

    השוק המקומי של מסאפי מהווה נקודת עניין תיירותית, שם תוכלו להתרשם (וכמובן גם לקנות) משטיחים מעוטרים, עתיקות, מלאכות יד ואמנות חרס. לפני ההגעה לשוק, דאגו להצטייד בכסף מזומן, בדגש על כסף קטן.

    שוק הפשפשים הזה נקרא "שוק יום שישי", אך אל תתנו לשם להטעות אתכם – השוק פתוח בכל ימות השבוע החל מ- 07:00 בבוקר ועד 23:00 בלילה. בחודש הרמדאן ובייחוד בחגים ייתכנו שינויים בשעות הפתיחה.

 

  1. האי סנופי – האי סנופי הוא למעשה סלע קטן, בגודל של כ- 80 על 120 מטר, והזכיר למבקרות ולמבקרים (המערביים מן הסתם) את הצורה של סנופי הכלב המפורסם ישן במלונה שלו (ניתן לזהות את האף, הבטן הבולטת והאייקונית והרגליים).

    במקום ישנו חוף מוכרז ומוסדר, עם שירותים למבלות ולמבלים, וכן ספורט ימי כמו שנורקל או מלילה. הסלע הוא נמצא על חוף אל עאקה, לא רחוק ממלון סנדי ביצ'. מחירי הצלילה נעים בין 105 – 215 דירהם (בהתאם לצורך שלכם בציוד להשכרה), והשירות ניתן בכל יום בשעות 09:00 – 13:30.

    עוד ניתן לבלות במקום על בננות, צניחה ועוד. על החוף ישנו גם בר משקאות מרעננים של פירות וגלידות הפתוח בשעות 11:00 – 18:00, וכן מסעדה ועוד פסיליטיז שיקלו עליכם את השהות שם אפילו למשך יום שלם.

 

  1. המעיינות החמים של עין אל מדהב (Ain Al Madhab) – סמוך לעיר (דקות נסיעה ספורות), ולמרגלות רכס הרי חג'ר, נמצא פארק גדול הקרוי על שם המעיינות החמים שנמצאים בשטחו. בתוך הפארק ישנן שתי בריכות שחייה הניזונות מהמים הגופרתיים החמים הנובעים מעומק האדמה – בריכה אחת לגברים והשנייה לנשים.

    הפארק עצמו מתאים למשפחות, ישנן אטרקציות לילדים בכל הגילים, ובסופי שבוע המקום עמוס במשפחות שבאות לבלות בו את היום, רובן ככולן משפחות מקומיות.

    מובטחת לכם חוויה ייחודית ומהנה בכניסה למעיינות החמים. הכניסה כרוכה בתשלום של 2 – 3 דירהם (פחות מדולר לאדם). הפארק פתוח בימי שני, שלישי, רביעי ושבת בשעות 10:00 – 21:00, בימי חמישי ושישי בשעות 10:00 – 22:00, והוא סגור בימי ראשון. בחודש הרמדאן ובייחוד בחגים ייתכנו שינויים בשעות הפתיחה, ויש להתעדכן מראש לפני ההגעה לפארק.

 

  1. טירת אל חייל (Al Hayl) – הטירה, הממוקמת בראשו של תל מרוצף סלעים, נבנתה לפני למעלה מ- 250 שנה, ושימשה כמפקדה מטעם המשפחה השולטת בנסיכות (עד היום היא המשפחה השלטת). מכל הקומפלקס נותר רק המבצר, וכל הביצורים והמבנים שמסביב הפכו לעיי חרבות עם השנים.

    במקום ניתן לקבל שירותי הדרכה של מדריך מקומי (מתבקש לתת טיפ בסוף ההדרכה), והדבר אכן מומלץ: למרות שנותר רק מבנה אחד קטן על תלו, הוא מספר את סיפורו של כל האזור, על הפלגנות השבטית של האמירויות השונות, והאתגרים הביטחוניים בחצי האי ערב במאות האחרונות.

    המבצר פתוח בימי שבת עד חמישי בשעות 08:30 – 13:30 ושוב אחרי הצהריים בשעות 16:30 – 18:30. בימי שישי המבצר פתוח ברציפות בשעות 14:00 – 18:30. בחודש הרמדאן ובייחוד בחגים ייתכנו שינויים בשעות הפתיחה, ויש להתעדכן מראש לפני ההגעה לטירה ולמתחם.

מה אפשר לאכול בפוג'יירה?

פוג'יירה היא נסיכות שמצליחה בינתיים לשמור על האותנטיות הערבית שלה, ולכן מומלץ לשוטט ברחובות העיר ולמצוא מסעדה אליה הולכים המקומיים. אם זמנכם בידכם, מומלץ אף יותר להגיע לאחד הכפרים הקטנים ולהתנסות בחוויה קולינרית פשוטה אך ייחודית.

האוכל הערבי המקומי יזכיר לכם את הבית, משום שמדובר באווירה מזרח תיכונית טעימה וחמימה: פיתות עם סלטים מתובלים היטב, בשר או עוף בבישול איטי עם ירקות, תבשילי עדשים ושאר קטניות ועוד. התנסות ייחודית עבור אלה מכם שלא מקפידות או מקפידים על אוכל כשר, היא מנה המבוססת על בשר גמלים.

בפוג'יירה בכל אופן יש מגוון של אפשרויות, ממסעדות לצד הדרך, בתי קפה ועד מסעדות יוקרה. למרבה הצער (או השמחה, תלוי את מי שואלים), פוג'יירה כן הספיקה בשנים האחרונות להדביק את הפער, ככה שבכל מקרה תמיד תוכלו למצוא מקדונלד, KFC או סטארבקס בקרבת מקום.

מבחינת אלכוהול, אז בדומה לנסיכויות אחרות (אך לא כולן), השתייה אסורה למוסלמים, ומותרת לתיירות ותיירים במקומות המורשים לכך: מסעדות, בתי מלון וכדומה. בכל אופן, השתייה ברחובות אסורה לחלוטין. אנא, חיסכו לעצמכם מצבים לא נעימים, והקפידו לשתות אך ורק במקומות המורשים.

איפה מומלץ לישון בפוג'יירה?

בפוג'יירה לא חסרים בתי מלון ברמה בינלאומית גבוהה, והמחירים המשתנים בין עונת התיירות (חורף) לשאר השנה (קיץ) עדיין מותירים אתכם עם אפשרויות תקציביות גמישות.

בתי המלון רבים ממוקמים על קו החוף של מפרץ עומאן, והקרבה לרכס הרי חג'ר מבטיחה שיהיה לכם נוף מטריף לכל כיוון אליו תסתכלו.

תוכלו בקלות למצוא בתי מלון של רשתות בינלאומיות כמו אינטרקונטיננטל, נובוטל, קונקורד ועוד, וכן בתי מלון מקומיים של איחוד האמירויות. לינה בדרך כלל תעלה בממוצע כ- 60 דולר, ועל פי רוב לא תחרוג מ- 100 דולר ללילה לאדם (כמובן שהכל תלוי ברמת היוקרה של המלון שתבחרו).

ישנן גם אפשרויות לינה חסכוניות יותר, כגון אכסניות או הוסטלים, הן בעיר הגדולה והן בכפרים. למי שמחפש הרפתקה, מדובר לא רק בחיסכון בכסף אלא גם בחוויה חד פעמית ומומלצת מאוד, בטרם תחזרו למלון ה"רגיל" בדובאי או אבו דאבי.

כמה עולה יום טיול בפוג'יירה?

טיול לפוג'יירה יהיה לכם מאוד זול, לאור העובדה שרוב האתרים והתערוכות אינם כרוכים בדמי כניסה, או בדמי כניסה סמליים בלבד. יום אחד בפוג'יירה יכול לעלות בטווח של 20 – 50 דולר לאדם (תלוי איםה אוכלים, אילו אטרקציות עושים וכדומה). עם הרכב שתרצו להשכיר המחיר יכול לעלות במעט, כתלות במספר הנוסעות והנוסעים ברכב.

מומלץ להגיע לפוג'יירה ברכב שכור, ואם לא – מומלץ לשכור רכב בפוג'יירה לזמן הביקור שלכם, על מנת להיות עצמאיים בשטח ולהספיק להגיע לאתרים המרתקים הנמצאים במרחקי נסיעה קצרים מהעיר.

לעוד מידע בויקיפדיה – לינק

נסיעה טובה ומהנה!

דילוג לתוכן